Kokosflingor

När kokosnötens fruktkött torkas så kan det rivas till små flingor. Dessa flingor kallas för kokosflingor och kan användas på många olika sätt. Det finns ett stort intresse för kokosflingorna då de är väldigt nyttiga och ger en god smak utan tillsatser. För personer som vill hålla en kost med lågt kolhydratinnehåll så är kokosen också en viktig ingrediens i maträtter och bakverk.

Hur nyttigt är det med kokosflingor?

Kokosnöten har många hälsofördelar. Nöten har vitaminer som B och C. Dessutom så kan produkter som utvinns från kokosnöten vara rika på kalcium, fosfor och zink. Det här är ämnen som även kan finnas i flingorna.

Men det vi måste vara medvetna om är att du sällan får i dig så många flingor. När de används som ingrediens i müsli eller som toppning på bakverk, så kan du inte se det som ett stort intag av vitaminer. Det finns förstås recept som kräver en hel del kokosflingor och då kan det få betydelse för din hälsa.

Kokosbollar med dadlar

Det är mycket populärt att blanda kokosflingor med dadlar. Det här ger en sötsak som är fyllig och mjuk och dessutom full av kokos. Här blir det mycket mer kokos per sötsak och det kan göra skillnad för ditt intag av vitaminer. Det går även att kombinera kokosen med andra nötter för att få fram en sötsak som är fullproppad med viktiga vitaminer och mineraler.

Nötternas fetter anses vara hälsosamma för människan. Dessutom så är det förstås så att det är mycket lättare för vår matsmältning att hantera kokosflingor och andra nötter som vi mal ner. Smaken av kokos är tydlig och den tycks om av de allra flesta. Den bidrar också till att man kan undvika eller dra ner på andra ingredienser som inte är lika hälsosamma som socker och artificiella smaksättare.