Kelp/Kombu

I havet finns det en massa näring och viktiga vitaminer. Vi får ofta i oss dessa näringsämnen genom att äta fisk som i sin tur har fått i sig alger med jod och växter med omega 3. Men varför ta omvägen om fisken? Med Kombu så går du direkt till källan för allt det nyttiga!

Kombu är en brunalg som kallas för Kelp i pulverform. Algen mals ner till ett pulver som du kan använda på olika sätt. Den kan också tas i tablettform som ett kosttillskott. Det allra viktigaste med den här algen är att den har så mycket jod.

Jod är ett måste för våra kroppar

Utan jod så skulle du inte må så bra. Joden påverkar sköldkörtelns hormoner. När du får i dig tillräckligt med jod så hjälper du din sköldkörtel att klara av reglering av kroppens temperatur samt att behålla en stabil metabol funktion.

I havet så finns det en massa Kelp!

Kelp som alltså kommer från Kombu-algen växer snabbt. Den trivs i vatten som är näringsrikt och kan växa över en halvmeter per dag! I havet så finns det stora naturliga plantage av denna alg. Algen har förutom jod välsignats med vitamin K och antioxidanter som ju ses som så viktiga för att våra kroppar ska ha motståndskraft mot infektioner.

När du väljer kosttillskott som Spirulina eller Chlorella så är det havets alger som ger dig hälso-boosten. Tabletter som har Kelp kan också ha andra tillsatser som är till för att ge din kropp mer av de vitaminer som du inte får tillräckligt av.

Fördelar med Kelp-tillskott

Det finns flera intressanta hälsofördelar som kan ges med Kelp-preparat. Det kan till exempel vara så att Kombu-algens särskilda vitaminer och mineraler hjälper kroppens ämnesomsättning att finna en balans. Dessutom så är jod bevisligen mycket viktig för att vår sköldkörtel ska fungera på ett effektivt sätt.

Dessutom så kan det ses som en stor fördel att det rör sig om ett helt naturligt preparat. Detta oavsett om du väljer att inta det i pulverform eller som tabletter.