Hampaprotein

Det är inte bara vegetarianer och veganer som är intresserade av vegetabiliska protein. Senare studier tycks peka mot många fördelar att få i sig vegetabiliska proteiner som hampaprotein. Det här är ett mycket intressant protein som har sin vagga i Himalaya, där vi finner hampaväxten som proteinet utvinns från.

Ett protein från fröer

Hampaproteinet utvinns från hampafrön. Det här är fröer som är fulla med viktiga ämnen. Hampaproteinet omnämns som ett fullvärdigt protein. Det beror på att det har alla de essentiella aminosyror som vår kropp behöver.

Men det handlar inte bara om att få ett protein som har det som vi behöver för att må bra. Hampaproteinet har också en helt unik beståndsdel som kallas för Edestin. Det är en form av protein som inte finns någon annanstans. Det här proteinet anses vara väldigt bra för oss människor.

Mer än protein

Med hampaprotein så får du mer än det viktiga proteinet. Det här är också en utmärkt källa till fettsyrorna omega 3 och 6. Dessutom så har proteinet flera viktiga mineraler och vitaminer som främjar din hälsa.

Hur äter man hampaprotein?

Idag så kan du välja att få i dig hampaprotein på lite olika sätt. Du kan till exempel använda hampafrön i din matlagning och på så vis komma åt de viktiga ämnena som finns i fröet. Men det finns också proteinpulver som är utvunna av hampafrön.

Det här är ett protein som är mycket populärt bland laktosintoleranta som vill få ett fullvärdigt protein. De pulver som görs av hampafrön har ingen särskild smak och är därmed mycket enkla att konsumera. Det går att mixa i smoothies eller i andra drycker och maträtter.

Dessutom så kan man göra ett proteinrikt mjöl av hampaplantans frön. Detta mjöl går att använda som substitut och kan bli en grund för matprodukter som påminner om klassiska bakverk och annat som normalt sett har vanligt mjöl som främsta ingrediens.