Call

PulverAshwagandha EKO

Ashwagandha EKO

111kr Ex Tax: 99kr

Ashwagandha EKO

Ashwagandha kallas ofta för indisk ginseng och anses ha föryngrande egenskaper samt stärker nervsystemet och immunförsvaret. Örten har använts i Indien i över 4000 år och är en viktig ört i Ayurveda.Ashwagandha’s hälsoeffekterAshwagandha är känt som indisk Ginseng och används flitigt i ayurvedisk medicin. Ashwagandha är föryngrande och stärker nervsystemet, och det fungerar dämpande på irriterande nerver och samtidigt så ger den näring och skyddar. Ashwagandha är utmärkt för besvär vid sömnlöshet, ångest och neuroser. Ashwagandha är en adaptogen, så det hjälper kroppen och sinnet att anpassa sig till stress samt att Ashwagandha stärker och lugnar sinnet. Det är ett afrodisiakum och är känt för att balansera manliga och kvinnliga könshormoner. Det förbättrar den sexuella prestationen hos män, samt en ökad spermieproduktion och manlig libido. Även om den är känd som en ört för män kan det..

111kr Ex Tax: 99kr

Astragalus EKO

Astragalus EKO

105kr Ex Tax: 94kr

Astragalus EKO

"Astragalus är känt för sina immunstärkande egenskaper samt som en kraftfull förkylningslindrare. Vissa kallar det en “mästerläkare” på grund av sin treenighet som anti-oxidant, anti-inflammatorisk och anti-bakteriell." Astragalus är traditonellt känt för sina immunstärkande egenskaper I vissa sammanhang kallas den en “mästerläkare” på grund av sin treenighet som anti-oxidant, anti-inflammatorisk och anti-bakteriell. Man kan sammanfatta pulvrets hälsoeffekter som följande:1. Förkylningskur! På grund av sina anti-bakteriella egenskaper fungerar astragalus perfekt både mot förkylningar och mer ihärdiga infektioner.2. Immunboost! Astragalus används som läkemedel mot flera autoimmuna sjukdomar av den enkla anledningen att det stärker vårt immunförsvar.3. Energiboost! De höga mineralhalterna i astragalus höjer din allmänhälsa och hjälper dig att känna dig piggare.4. Se yngre ut! Eftersom astragalus är en stark antioxidant skyddar den dina ce..

105kr Ex Tax: 94kr

Baobabpulver EKO

Baobabpulver EKO

88kr Ex Tax: 79kr

Baobabpulver EKO

Ekologiskt & Raw Baobabpulver Baobab är en supernärande frukt rik på kalium, kalcium, järn, magnesium och andra viktiga mineraler och vitaminer.Baobab’s hälsoeffekterBaobab är rik på kalium, kalcium, järn och magnesium och innehåller rikligt med vitamin C, och B-vitaminer. Frukten innehåller mycket C­-vitamin, i 100 gram är det upp till 300 mg C-vitamin: Cirka sex gånger mera askorbinsyra än i en apelsin. C­-vitamin skyddar kroppen mot fria radikaler och ökar järntillgängligheten samt kalciumabsorbtionen. Baobab är en antioxidant, och balanserar effekterna av fria radikaler samt har antiinflammatoriska egenskaper.Baobab är också bra för matsmältningssystemet, eftersom den är en riklig källa till kostfiber, hög i matsmältningsenzymer och kan öka tillväxten och underhållet av probiotiska bakterier i tarmen. Traditionellt ges det till afrikanska barn som deras första föda, det är bra för persone..

88kr Ex Tax: 79kr

Carobpulver Ekologiskt RAW 500g

Carobpulver Ekologiskt RAW 500g

105kr Ex Tax: 94kr

Carobpulver Ekologiskt RAW 500g

Carob ..

105kr Ex Tax: 94kr

Chaga Eko Raw

Chaga Eko Raw

84kr Ex Tax: 75kr

Chaga Eko Raw

Chaga, Sprängticka Chaga, även kallad sprängticka är en svamp som kommer ifrån björk och har ett brett spektrum av vitaminer, mineraler , betaglukan och fytonäringsämnen. Chaga har använts under lång tid för sina anti-inflammatoriska egenskaper och finns dokumenterad i både öst, väst och mer söderut som en läkesvamp. När man pratar om antioxidantvärden brukar man jämföra växter, bär och svampar enligt ORAC-värde (Oxygen Absorbance Capacity) och chagan har ett ORAC värde på 100 000 mot tex blåbärens 9000. I chagan finns en mängd vitaminer och mineraler för ökad hälsa samt betaglukan som anses ha en speciell effekt på mage och tarm.Fytonäringsämnen även kallat antioxidanter i Chaga har alltså en stark potential och historiskt sett har den använts som detox och för att bygga upp immunförsvaret. Traditionellt sätt har man intagit Chaga genom att göra ett te. Det sägs att vi behöver värma upp chaga för att kunna tillgodose oss alla näringsämnen. Gör så här: 1-2 str..

84kr Ex Tax: 75kr

Chlorella Ekologisk RAW 250g

Chlorella Ekologisk RAW 250g

211kr Ex Tax: 188kr

Chlorella Ekologisk RAW 250g

Chlorella det finaste kosttillskottet som finns idag, anmärkningsvärt med chlorella är att detta kosttillskott är helt naturligt och sammansatt av naturen själv med i princip allt en människokropp behöver för att fungera optimalt samt för att hålla sig frisk från yttre faktorer såsom virus, bakterier och gifter som annars snabbt kan orsaka stor skada i människokroppen. Chlorella är en encellig färskvattens grön mikroalg med den fantastiska förmågan att optimera och balansera din kropps prestanda till det yttersta. Chlorella är en rik källa till många näringsämnen som är livsnödvändiga för att din hälsa skall vara på topp, men som dessvärre blir alltmer bristfälliga i den förädlade, raffinerade halvfabrikatskost som många i dagens moderna samhälle lever av. Med över 60% protein, 19 aminosyror (inkluderande alla livsnödvändiga aminosyror), över 20 vitaminer och mineraler, såsom järn, kalcium, potassium, magnesium, fosfor, betakaroten, vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12..

211kr Ex Tax: 188kr

Gingko Biloba RAW

Gingko Biloba RAW

73kr Ex Tax: 65kr

Gingko Biloba RAW

Gingko Biloba är ett extrakt från ginkgolövet. Extraktet anses öka produktionen av dopamin och förbättra blodcirkulationen vilket förbättrar hjärnkapaciteten, minne och koncentrationsförmåga. Ginkgo biloba är också rik på flavonoider som anses vara anticancerogena samt skyddar koppen mot hjärtsjukdom och artrit. ..

73kr Ex Tax: 65kr

Kanel (Cassia) EKO RAW

Kanel (Cassia) EKO RAW

45kr Ex Tax: 40kr

Kanel (Cassia) EKO RAW

Kanel EKO RAW - Cinnamomum Cassia Kanel är vår hemmaguru vad gäller smaksättning på allt ifrån raw desserter, chiapudding och smoothies. Doften av kanel för oss till jul och mysiga kvällar med te och julbak. En härlig grönsaksgryta får extra piff med lite kanel. p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} li.li1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} ul.ul1 {list-style-type: disc} Nu kan du köpa kanelpulver som är ekologiskt och EU – ekologiskt certifierat. Att regelbundet krydda din mat med kanel i lagom doser dvs att man strör över gröten eller ett kryddmått i din raw bollar är ok. I kanel finns kumarin är ett ämne som inte får tillsättas som enskilt ämne till livsmedel, enligt EUs regelverk. Däremot får kryddor och aromberedningar som innehåller kumarin användas, men det finns gränsvärden för hur mycket som får finnas i vissa typer av li..

45kr Ex Tax: 40kr

Moringa pulver eko raw

Moringa pulver eko raw

100kr Ex Tax: 89kr

Moringa pulver eko raw

MoringaMoringa är laddat med massor av näringsämnen och antioxidanter, och är ett av naturens mest näringsrika superfoods. Moringa anses vara ett komplett protein eftersom det innehåller alla nio essentiella aminosyror. Moringa stödjer immunsystemet, avgiftar kroppen, och förbättrar mental klarhet.Moringas hälsoeffekterMoringa har sitt ursprung från Indien, deras blad är mycket näringsrika och rika på vitaminer, mangan, magnesium, lysin, riboflavin, kalcium, tiamin, kalium, järn, protein och niacin. Moringa har också alla nio essentiella aminosyror, som våra kroppar inte kan producera naturligt men som krävs för att fungera normalt. Moringa är också mycket rikt på antioxidanter, som skyddar mot cellskador från fria radikaler, och är en naturlig växtkälla till ’cytokininer’ en grupp av hormoner som har föryngringseffekter.En tesked Moringa innehåller 7 gånger mer c-vitamin än en apelsin, 4 gånger mer betakaroten än morötter, 3 gånger mer järn än i spenat, 4 gånger mer kalcium än mjölk ..

100kr Ex Tax: 89kr

Passion Fruit Pulver Raw Eko

Passion Fruit Pulver Raw Eko

119kr Ex Tax: 106kr

Passion Fruit Pulver Raw Eko

Passionsfrukten är inte en frukt utan ett bär. Skalet är mycket rikt på antioxidanter vilket kan lindra inflammatoriska sjukdomar. Passionsfrukt innehåller även bioflavonoider, fenolsyror och antocyaniner, betakaroten, kalium, kostfibrer samt C-vitamin ..

119kr Ex Tax: 106kr

Reishi

Reishi

62kr Ex Tax: 55kr

Reishi

Reishi är en ätbar svamp och hari Asien traditionellt ansetts vara en medicinalsvamp och en adaptogen som hjälper kroppen att anpassa sig till stressfaktorer i livet. Adaptogener är kända för sin förmåga att öka immunsystemets funktion. Omfattande studier har utförts på de terapeutiska fördelarna med Reishi och svampen är  är känd för att vara ett antiinflammatoriskt medel och har använts vid behandling av hormonella balanser för hjärtat och mycker mer. Reishi är relativt bitter till smaken och använd med kakao eller kanel tex i en smoothie eller dryck. Använd 1/2 till 1 tsk om dagen.     ..

62kr Ex Tax: 55kr

Shiitake Ekologisk

Shiitake Ekologisk

99kr Ex Tax: 88kr

Shiitake Ekologisk

Shiitakesvamp har traditionellt använts i matlagning samt i medicinskt syfte. Forskning har visat att shiitake kan stärka immunförsvaret och förebygga olika typer av cancer. Shiitake anses även hjälpa till att förbättra kolesterolvärden och är en bra källa till järn och C-vitamin. ..

99kr Ex Tax: 88kr

Shilajit

Shilajit

156kr Ex Tax: 139kr

Shilajit

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 24.0px Times; color: #555555} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} Shilajit – det magiska “klippsvettet”!Slut i lager pga stor efterfrågan, nytt lager beräknas in mitten av mars.  Inledning Shilajit, eller “mineralolja” (se under historia nedan), sipprar ut från Himalayas klippor och har använts sedan urminnes tider i ayurvedisk medicin. Det beskrivs i en av (den) läkekonstens mest berömda texter som botemedel mot i stort sett alla botliga sjukdomar och åkommor. Hälsoeffekter av shilajit Det är fortfarande oklart om shilajit i grund och botten är ett biologist eller ett geologiskt ämne, men klart är att det är fullt av vitaminer och mineraler. De senare utgör 85 till antalet, och det i ionisk form – vilket innebär att kroppen absorberar dem snabbare. Shilajit sägs ha en hel mängd hälsoeffekter. Bland annat ska det förbättra metabolismen, utjämna blodso..

156kr Ex Tax: 139kr

Spirulina Ekologisk RAW

Spirulina Ekologisk RAW

171kr Ex Tax: 153kr

Spirulina Ekologisk RAW

Spirulina, ekologisk kvalitet 150 g   Spirulina, Arthrospira platensis, är en encellig, blågrön alg som tillhör cyanobakterierna. Det är bakterier som innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen och på grund av sitt unika och breda innehåll av näringsämnen har spirulina kallats för ”den gröna mirakelalgen”. Kroppens immunförsvar stärks och kromet i spirulinaalgen gör insulinet effektivare. Spirulina är även rik på både vitaminer och mineraler och många av de näringsämnen som finns i algen återfinns även i kött, vilket gör spirulina idealisk som kosttillskott för exempelvis vegetarianer. Ursprung och upptäckt Cyanobakterier, däribland Spirulina, har funnits på jorden i över 3,5 miljoner år. Dessa blågröna alger producerar syre, något som tidigt bidrog till att skapa gynnsamma förhållanden för utvecklandet av annat liv på jorden. Spirulina har länge varit livsviktigt för många människor runtom i världen, bl a för Aztekindianerna i Mexico som odlade Spirulina ..

171kr Ex Tax: 153kr

Sumapulver Raw Ekologiskt

Sumapulver Raw Ekologiskt

229kr Ex Tax: 205kr

Sumapulver Raw Ekologiskt

Då Suma är en adaptogen hjälper den kroppen att hantera stress, är stärkande för systemet, främjar cellförnyelsen samt syresätter cellerna. Suma sägs normalisera och reglera det endokrina- och immunsystemet samt förbättra och stärka nervsystemet. Det verkar också stärkande vid utmattning och är smärtstillande och antiinflammatoriskt. Suma sägs kunna reglera blodtrycket, sänka kolesterol, neutralisera gifter i kroppen och kan verka stödjande vid sårläkning. ..

229kr Ex Tax: 205kr

Tulsipulver Ekologiskt  250g

Tulsipulver Ekologiskt 250g

138kr Ex Tax: 123kr

Tulsipulver Ekologiskt 250g

Tulsi, även känd som basilika, är en ganska vanlig ört i indiska hushåll där man använder bladen och roten av växten i olika medicinska dekokter. Tulsi är ett rensande tonic för hela kroppen och anses bl.a sänka feber. Tulsi har bakteriedödande, svampdödande, antibakteriella och antibiotiska egenskaper. Den innehåller även kraftfulla antioxidanter och stärker immunsystemet. Tulsi anses främja hälsosam cirkulation, stödja hjärtats funktion, stärka matsmältningssystemet och kan vara till hjälp vid viktkontroll. ..

138kr Ex Tax: 123kr

Vetegräspulver Ekologiskt RAW

Vetegräspulver Ekologiskt RAW

103kr Ex Tax: 92kr

Vetegräspulver Ekologiskt RAW

  Vetegräs, Vetegräs är hela vetekorn som man låtit växa ut till gräs. Gräset passar både bra vid träning, diet eller bara som ett tillskott i en sund livsstil. Att äta vetegräs är ett perfekt sätt att snabbt fylla på med näringsämnen och därmed ny energi. Ursprung och upptäckt Vetegräs har funnits länge men det var inte förrän på 1930-talet som det började konsumeras på riktigt till följd av ett experiment av kemisten Charles F. Scnabel. Genom experimentet lyckades han bevisa vetegräsets positiva hälsoegenskaper då han gav gräset till sjuka höns. Dessa blev då inte bara friska utan började också att producera fler ägg än vad de gjort tidigare. Schnabel blev överraskad och glad över resultaten och valde att pulverisera vetegräset och ge det till sina nära och kära. Man började då intressera sig av gräset inom industri och forskning och sedan dess har detta supergräs spridit sig ut över världen. Effekter och näringsinnehåll Vetegräs är i stort sett ett komplet..

103kr Ex Tax: 92kr

Visar 1 till 17 av 17 (1 Sidor)