Call

Raw KakaoKakao Pasta Eko Raw

Kakao Pasta Eko Raw

112kr Ex Tax: 100kr

Kakao Pasta Eko Raw

Kakao Pasta Eko Raw ..

112kr Ex Tax: 100kr

Kakaobönor Ekologiska Raw

Kakaobönor Ekologiska Raw

224kr Ex Tax: 200kr

Kakaobönor Ekologiska Raw

Kakao, Theobroma cacao, är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Theobroma cacao, ett namn som vår svenske botaniker Carl von Linné gav trädet, betyder ”gudarnas mat”. Kakao är nämligen fyllt med nyttiga antioxidanter, enzymer och vitaminer som får oss att bli både pigga och glada. Ursprung och upptäckt   Kakaofrukten kommer från träd som växer i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Det är från kakaofrukterna på träden som kakaobönerna utvinns. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas men spreds sedan vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna. Kakao sägs ha börjat skördas redan för över 3000 år sedan av Olmekerna, ett mesoamerikanskt kulturfolk vid Mexikanska golfen. Där fick kakaon en betydande roll i vardagen som en del av den dagliga kosten. Kakao var inte känt i Europa vid ..

224kr Ex Tax: 200kr

Kakaonibbs EKO

Kakaonibbs EKO

191kr Ex Tax: 171kr

Kakaonibbs EKO

  Kakao, Theobroma cacao, är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Theobroma cacao, ett namn som vår svenske botaniker Carl von Linné gav trädet, betyder ”gudarnas mat”. Kakaonibbs är nämligen fyllt med nyttiga antioxidanter, enzymer och vitaminer som får oss att bli både pigga och glada. Ursprung och upptäckt Kakaofrukten kommer från träd som växer i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Det är från kakaofrukterna på träden som kakaobönerna utvinns. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas men spreds sedan vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna. Kakao sägs ha börjat skördas redan för över 3000 år sedan av Olmekerna, ett mesoamerikanskt kulturfolk vid Mexikanska golfen. Där fick kakaon en betydande roll i vardagen som en del av den dagliga kosten. Kakao var inte känt i Europa ..

191kr Ex Tax: 171kr

Kakaopulver Ekologiskt RAW

Kakaopulver Ekologiskt RAW

133kr Ex Tax: 119kr

Kakaopulver Ekologiskt RAW

KakaopulverKakao är en fantastisk källa till antioxidanter, och det innehåller ett överflöd av magnesium samt järn. Vårt ekologiska kakaopulver är ett hälsosamt alternativ till den konventionella alltför bearbetade ”kakaon” och används i bakning, varm choklad, desserter och smoothies. Kör på äkta kakao för bästa resultat, och ekologisk kakao är bättre för dig och för miljön.Kakaopulvers hälsoeffekterKakaopulver innehåller fler flavonoider än något annat livsmedel. Höga halter av antioxidanter kan skydda normala celler mot skador av fria radikaler. Vidare kan fytokemikalierna i flavonoider bekämpa diabetes. Enligt forskare kan regelbundet intag av kakao också sänka blodtrycket.Visste du att kakao innehåller mer antioxidanter per kopp jämfört med vin eller te? Forskare vid Cornell University publicerade anmärkningsvärda fynd om antioxidantkoncentrationen i kakao i tidskriften ’American Society Journal’. De fann att en kopp choklad innehåller nästan dubbelt som mycket antioxidanter ..

133kr Ex Tax: 119kr

Kakaosmör Ekologiskt RAW

Kakaosmör Ekologiskt RAW

236kr Ex Tax: 211kr

Kakaosmör Ekologiskt RAW

Kakaosmör – ekologisk kvalitéKakaosmör är det nyttiga fettet från kakaobönan som har en närmast vanilj och vitchokladdoft men en mjuk fin konsistens. Använd i matlagning och till praliner och raw food bakverk.Vårt ekologiska kakaosmör är jämfört med andra smör och fetter drygt på så sätt att det kräver ganska lite innehåll per recept, dvs mindre fett men med samma bra resultat. Går även att använda för recept med högre temperaturer upp till 200 grader. Om du använder tillsammans med raw kakao så förhöjs kakao och chokladsmaken blir än mer tydlig och mjuk.ReceptTesta göra praliner med kakaosmör och raw kakao!Recept i vår blogg Inspiration med kakaosmör för hudenAnvänd raw och ekologiskt kakaosmör direkt på huden. Bryt eller skär av en liten bit och applicera direkt i cirklande rörelser över kroppen, fokusera på torra områden så som armbågar, hälar och knän. Går även utmärkt att använda i ansiktet men var varsam med området runt ögonen och undvik komma för nära.Ger v..

236kr Ex Tax: 211kr

Visar 1 till 5 av 5 (1 Sidor)