Call

Frön

Frön


Amaranth EKO

Amaranth EKO

47kr Ex Tax: 42kr

Amaranth EKO

Ekologisk Amaranth (1kg) Här på Raw Food butiken erbjuder vi groddbar Amaranth med en mjuk nötig smak. Amaranth är ett frö som kan användas som bas i olika grönsaksrätter så som grytor eller biffar men även som tillbehör på en sallad eller i en nöt - och bärmix. - Högt fiberinnehåll- Lågt GI- Mild Neutral smak- Passar utmärkt som alternativ till QuinoaNäringsinnehåll: per 100g. Energi 1565KJ/374, Protein, 14,5 g, Fett 6,5 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 15 g. Ursprungsland: Boliva..

47kr Ex Tax: 42kr

Aprikoskärnor EKO

Aprikoskärnor EKO

123kr Ex Tax: 110kr

Aprikoskärnor EKO

Aprikoskärnor EKO (250g)Aprikoskärnor är väldigt rika på ämnet amygdalin, som även gått under namnet vitamin B17.  Aprikoskärnor kan annars jämföras med nötter och diverse frön i näringsvärde och är mycket näringstäta. Användning och receptAprikoskärnor äts enkelt som vilket fruktsnacks som helst eller strös på diverse maträtter som smaksättare. Mixas bäst med andra nötter och kakao.  De har en stark dominant smak litegrann som bittermandel. OBS! Eftersom aprikoskärnor utveklar cyanid finns det en gräns på hur många man får äta per dag. Vi rekommenderar max 2-4 kärnor per dag (fler eller färre beroende på kroppsform och ålder). Man bör helst ha ätit mat innan man äter kärnorna, och gärna kombinera med vatten. Gravida kvinnor och barn rekommenderas att avstå helt. Känner man yrsel, får dimmig syn eller andningssvårigheter bör man genast sluta äta kärnorna och om symptomen kvarstår söka läkarvård. ..

123kr Ex Tax: 110kr

Bovete, skalat EKO

Bovete, skalat EKO

134kr Ex Tax: 120kr

Bovete, skalat EKO

Bovete är lika gott som snabbt och enkelt. Blötlägg det i 15 min och sen är det färdigt att äta. Du kan även grodda dem i 12h. Ha dem i sallad, i bovetegröt eller i desserter.Passar utmärkt för glutenintoleranta som bas i matlagningen så som bröd, pizza och gröt. - glutenfritt- proteinrikt- enkelt att arbeta med i köket  ..

134kr Ex Tax: 120kr

Chiafrön EKO RAW

Chiafrön EKO RAW

145kr Ex Tax: 129kr

Chiafrön EKO RAW

Chiafrön   Chia, Salvia hispanica, är en blommande växt från mintfamiljen och har sitt ursprung i Mexiko. Från denna blommande växt får man fram chiafrön, ett frö som på många sätt liknar sesamfröet men som innehåller både mer fibrer, antioxidanter och Omega 3-fettsyror. Chiafröet innehåller mer än 20 % Omega-3 fettsyror och 33 % kostfibrer och ger därför en känsla av både ökad uthållighet och styrka. Därför används chiafrön av många långdistanslöpare världen över. Ursprung och upptäckt av Chiafrön Chiafröet har en lång historia som mänsklig föda och kommer från Mexiko där det använts som livsmedel sedan ca 3 500 f. Kr. Fröet användes både av aztekerna och mayafolket, ofta som färdkost då chiafrön både är energirika och smidiga att bära med sig. Fröna användes inte bara som ett baslivsmedel utan också ofta som offer åt sina gudar och medel för att betala skatt. Chiafröna var så pass omtyckta att de även utgjorde en mycket viktig del av många religiösa ceremoni..

145kr Ex Tax: 129kr

Kakaobönor Ekologiska Raw

Kakaobönor Ekologiska Raw

224kr Ex Tax: 200kr

Kakaobönor Ekologiska Raw

Kakao, Theobroma cacao, är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Theobroma cacao, ett namn som vår svenske botaniker Carl von Linné gav trädet, betyder ”gudarnas mat”. Kakao är nämligen fyllt med nyttiga antioxidanter, enzymer och vitaminer som får oss att bli både pigga och glada. Ursprung och upptäckt   Kakaofrukten kommer från träd som växer i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Det är från kakaofrukterna på träden som kakaobönerna utvinns. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas men spreds sedan vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna. Kakao sägs ha börjat skördas redan för över 3000 år sedan av Olmekerna, ett mesoamerikanskt kulturfolk vid Mexikanska golfen. Där fick kakaon en betydande roll i vardagen som en del av den dagliga kosten. Kakao var inte känt i Europa vid ..

224kr Ex Tax: 200kr

Kakaonibbs EKO

Kakaonibbs EKO

191kr Ex Tax: 171kr

Kakaonibbs EKO

  Kakao, Theobroma cacao, är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Theobroma cacao, ett namn som vår svenske botaniker Carl von Linné gav trädet, betyder ”gudarnas mat”. Kakaonibbs är nämligen fyllt med nyttiga antioxidanter, enzymer och vitaminer som får oss att bli både pigga och glada. Ursprung och upptäckt Kakaofrukten kommer från träd som växer i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Det är från kakaofrukterna på träden som kakaobönerna utvinns. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas men spreds sedan vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna. Kakao sägs ha börjat skördas redan för över 3000 år sedan av Olmekerna, ett mesoamerikanskt kulturfolk vid Mexikanska golfen. Där fick kakaon en betydande roll i vardagen som en del av den dagliga kosten. Kakao var inte känt i Europa ..

191kr Ex Tax: 171kr

Kokosflingor Eko Raw

Kokosflingor Eko Raw

101kr Ex Tax: 90kr

Kokosflingor Eko Raw

Kokos kommer från kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk växt som tillhör palmträden. Den blir mellan 20 och 30 meter hög och dess kokosnötter har använts i århundraden för sitt näringsrika innehåll. Kokosnöten är en kokospalmfrukt och ingen egentlig nöt, utan en stenfrukt. Hur använder jag riven kokos?Riven kokos kan användas i bak och godis, som exempelvis kokostoppar, och det förekommer även i maträtter, som till en rå pad tai till exempel...

101kr Ex Tax: 90kr

Psylliumskal EKO

Psylliumskal EKO

202kr Ex Tax: 180kr

Psylliumskal EKO

Psylliumskal EKO ..

202kr Ex Tax: 180kr

Pumpafrön EKO

Pumpafrön EKO

94kr Ex Tax: 84kr

Pumpafrön EKO

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 24.0px Times; color: #555555} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} Pumpafrön Pumpafrön eller kärnor är en rik källa till protein, mineraler, vitaminer, fibrer och omättat fett. Varför inte rosta dina pumpakärnor med havssalt och chili för ett gott mellanmål? Pumpafröns hälsoeffekter Pumpakärnor är en rik källa till protein och kostfiber vilket gör det till ett hälsosamt och mättande mellanmål. Pumpakärnor är också laddat med mineraler såsom järn, kalium, magnesium och zink. Pumpafrön är naturligt gott och har antioxidantliknande föreningar som kan sänka LDL det “dåliga” kolesterolnivåer. Basbildande livsmedel som pumpakärnor är ett utmärkt komplement till västerländska dieter som ofta är alltför sura. Faktum är att pumpakärnor är det enda frö som har en alkalisk påverkan. Forskning tyder på att basbildande livsmedel främjar kardiovaskulär hälsa, byg..

94kr Ex Tax: 84kr

Sesamfrön Eko

Sesamfrön Eko

189kr Ex Tax: 169kr

Sesamfrön Eko

Ekologiska sesamfrön från Bolivia ..

189kr Ex Tax: 169kr

Skalade hampafrön Ekologiska RAW 500 g

Skalade hampafrön Ekologiska RAW 500 g

149kr Ex Tax: 133kr

Skalade hampafrön Ekologiska RAW 500 g

Skalade HampafrönSkalade hampafrön är ett av världens mest näringsrika frön. Hampafrön innehåller 33% protein och är packad med omega-3-fettsyror.Hampafröns hälsoeffekterSkalade hampafrön är en lättsmält källa till växtbaserad protein, otroligt bra för idrottare, veganer och vegetarianer. Dessa är en komplett proteinkälla som innehåller alla nio essentiella aminosyror. Skalade hampafrön innehåller också ett hälsosamt förhållande mellan omega-6 och omega-3-fettsyror, som är sällsynt i många av de livsmedel som konsumeras i västerländsk kost. En god balans av dessa essentiella fettsyror är viktig för att kontrollera inflammationsnivåer och förebygga kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar.Skalade hampafrön är också rika på näringsämnen såsom vitamin E, som fungerar som en antioxidant för att skydda celler och mineraler som järn, vilket avvärjer trötthet och ökar energinivåer.Historia om HampafrönHistorien om Hampa går tillbaka omkring 12.000 år med det äldsta bevarade hampamaterialet..

149kr Ex Tax: 133kr

Solrosfrön EKO

Solrosfrön EKO

149kr Ex Tax: 133kr

Solrosfrön EKO

SolrosfrönVåra solrosfrön/kärnor innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel och odlas utan bekämpningsmedel. Solrosfrön är en rik källa till protein, antioxidanter och andra näringsämnen.Solrosfröns hälsoeffekterSolroskärnor är en rik källa till protein. De innehåller också essentiella fettsyror som oljesyra och linolsyra, som har kopplats till att sänka blodsockernivåerna, minska kolesterolet, och förbättra ämnesomsättningen. Solroskärnor innehåller också B-komplex-vitaminer som förbättrar energinivåer, stödjer bildandet av röda blodkroppar, främjar nervsystemet, och minskar ångest. De innehåller också gott om vitamin E och mineraler som selen och magnesium.Solroskärnor är rika på antioxidanter som kallas fytosteroler, som har kopplats till att minska serumkolesterolnivåer hos människor. I en undersökning från 2005 publicerad i ”American Journal of Agricultural and Food Chemistry”, fann man att solroskärnor innehåller det högsta uppmätta fytosterolet av alla frön.Historia om..

149kr Ex Tax: 133kr

Visar 1 till 12 av 12 (1 Sidor)