Call

Superfrukter

Superfrukter


Açaípulver EKO

Açaípulver EKO

222kr Ex Tax: 198kr

Açaípulver EKO

  Açaí är en mörklila frukt från det sydamerikanska palmträdet Acaizeiro. Acai är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler och har spridit sig från Amazonas ut i världen. Acaifrukten innehåller en rad nyttiga näringsämnen. Det som verkligen gör acai speciellt är den höga halten av antioxidanter. Açaípulver innehåller hela 5 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än ett glas rött vin. Smaken är fantastiskt och passar bra i både bakverk, smoothies och juicer eller som den är utrörd i ett glas med vatten. Om du tillför 1 - 2 teskedar om dagen kommer du snabbt upptäcka att Açaí ger dig energi och den lila frukten anses ge mer strålande hy. Ursprung och upptäcktAcaibäret ser ut som ett blåbär och har en utsökt smak med en blandning av bär och choklad. Bäret växer vilt i klungor högst upp i Acaizeiroträden i Amazonas regnskogar.I Sydamerika har acai ätits i århundraden och i många länder, speciellt Brasilien, har man även utvecklat dess anv..

222kr Ex Tax: 198kr

Camu Camu EKO

Camu Camu EKO

191kr Ex Tax: 170kr

Camu Camu EKO

Camu camu, frukten med störst uppmätt innehåll C-vitamin av alla matväxter i världen. Det torkade pulvret består av upp till 12g C-vitamin per 100g. ..

191kr Ex Tax: 170kr

Gojibär EKO

Gojibär EKO

63kr Ex Tax: 56kr

Gojibär EKO

GojibärLänk till video med recept! Gojibär, Lycium barbarum, är ett litet rött bär som odlas i Kina, Mongoliet och Tibet. Många gånger kallas även bäret för ”the chinese wolfberry” men är i Sverige mera känt som Bocktörne. Gojibäret, eller ”den röda diamanten” som det ofta kallas, innehåller hela 18 olika aminosyror varav 7 av 8 tillhör de essentiella, livsnödvändiga. Detta är någonting som gör detta superbär unikt och är den främsta anledningen till varför gojibäret på senare tid blivit en riktig storsäljare. Förutom detta är bäret fullproppat med viktiga mineraler och antioxidanter, hela 10 gånger mer antioxidanter än blåbär samtidigt som bäret är känt för sin goda smak och konsistens. Ursprung och upptäckt Gojibäret är någonting relativt nytt för oss västerlänningar men har länge varit en naturlig del av vardagen för miljontals asiater. Bäret växer i den kinesiska Ningxia-provinsen, runtomkring Gula flodens bördiga slätter och har använts som både föda, nat..

63kr Ex Tax: 56kr

Granatäpple eko

Granatäpple eko

62kr Ex Tax: 55kr

Granatäpple eko

Granatäpple eko raw ..

62kr Ex Tax: 55kr

Incabär Ekologiska RAW

Incabär Ekologiska RAW

192kr Ex Tax: 171kr

Incabär Ekologiska RAW

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 24.0px Times; color: #555555} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} IncabärHälsoeffekter av inkabärInkabär ett riktigt superfood och extremt högt på antioxidanter – högre än gojibär, enligt vissa studier. Därför är det ett ypperligt tillskott för att bromsa åldrandets effekt på ditt utseende. Dina hudceller kommer att förnyas snabbare vilket motverkar rynkor och annat. Dessutom har antioxidanter en positiv effekt på ditt hjärta då de motverkar oxidativ stress och förbättrar dina kolesterolvärden.Utöver sitt höga antioxidantvärde är inkabär rikt på både kostfibrer (som hjälper till att bryta ned kolesterol) och c-vitamin (högre än apelsiner) och en hel del mineraler.Utvinning och historiaInkabär har en lång historia som superbär i sitt hemland Peru, men blev populära i England (där de började odlas) i slutet av 1700-talet eft..

192kr Ex Tax: 171kr

Kakaopulver Ekologiskt RAW

Kakaopulver Ekologiskt RAW

133kr Ex Tax: 119kr

Kakaopulver Ekologiskt RAW

KakaopulverKakao är en fantastisk källa till antioxidanter, och det innehåller ett överflöd av magnesium samt järn. Vårt ekologiska kakaopulver är ett hälsosamt alternativ till den konventionella alltför bearbetade ”kakaon” och används i bakning, varm choklad, desserter och smoothies. Kör på äkta kakao för bästa resultat, och ekologisk kakao är bättre för dig och för miljön.Kakaopulvers hälsoeffekterKakaopulver innehåller fler flavonoider än något annat livsmedel. Höga halter av antioxidanter kan skydda normala celler mot skador av fria radikaler. Vidare kan fytokemikalierna i flavonoider bekämpa diabetes. Enligt forskare kan regelbundet intag av kakao också sänka blodtrycket.Visste du att kakao innehåller mer antioxidanter per kopp jämfört med vin eller te? Forskare vid Cornell University publicerade anmärkningsvärda fynd om antioxidantkoncentrationen i kakao i tidskriften ’American Society Journal’. De fann att en kopp choklad innehåller nästan dubbelt som mycket antioxidanter ..

133kr Ex Tax: 119kr

Kokosflingor Eko Raw

Kokosflingor Eko Raw

101kr Ex Tax: 90kr

Kokosflingor Eko Raw

Kokos kommer från kokospalmen (Cocus nucifera), en tropisk växt som tillhör palmträden. Den blir mellan 20 och 30 meter hög och dess kokosnötter har använts i århundraden för sitt näringsrika innehåll. Kokosnöten är en kokospalmfrukt och ingen egentlig nöt, utan en stenfrukt. Hur använder jag riven kokos?Riven kokos kan användas i bak och godis, som exempelvis kokostoppar, och det förekommer även i maträtter, som till en rå pad tai till exempel...

101kr Ex Tax: 90kr

Lucumapulver Ekologiskt RAW

Lucumapulver Ekologiskt RAW

151kr Ex Tax: 134kr

Lucumapulver Ekologiskt RAW

Lucuma är en frukt uppskattad för sin unikt söta smak och används för att smaksätta desserter och drycker. Lucuma innehåller kolhydrater, fibrer och vitaminer, i synnerhet järn, niacin och betakaroten samt naturligt glukos, fruktos, sackaros och inositol. Lucuma pulver är en alltmer populär ingrediens i de finaste rawfood-recepten. ..

151kr Ex Tax: 134kr

Mango EKO

Mango EKO

288kr Ex Tax: 257kr

Mango EKO

  Mango, Mangifera indica, är en gömfröväxt i familjen sumakväxter. Mango finns i flera arter och växer i träd som kan bli upp till 40 meter i höjd. Frukten förekommer som både gul, orange, röd och grön och har ett fiberrikt kött med en 4-7 mm stor kärna i mitten. Efter banan är mangon den viktigaste tropiska frukten i världen och mangon står för en stor del av ett flertal länders export. Mangofrukten är både Pakistans och Indiens nationalfrukt och används idag flitigt i både drycker och matlagning. Ursprung och upptäckt Själva namnet mango kommer från portugisiskans manga men härstammar från bergsområdena i Himalaya och Burma. Mangofrukten odlades på den indiska subkontinenten redan för flera tusen år sedan och har sedan spridits med handels- och upptäcktsresande till länder med klim..

288kr Ex Tax: 257kr

Maqui pulver

Maqui pulver

178kr Ex Tax: 159kr

Maqui pulver

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 24.0px Times; color: #555555} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} Maqui Maquipulver är en otroligt antioxidant-rik superfood. Pulvret är tillverkad av vilda maquibär som är icke-GMO och naturligt odlade i södra Chile. Det är laddat med fiber, järn och kalium, så blanda maquipulver i din nästa supersmoothie eller din juice! Maquis hälsoeffekter Maquibär är en av de mest antioxidant-täta livsmedel i världen, med högre nivåer näringsämnen än exempelvis acaibäret. Maqui innehåller framförallt de kraftfulla antioxidanter som kallas för antocyaniner, som skyddar kroppen mot inflammationer och degenerativa sjukdomar. Enligt en analys från 2005 visades det att torkade maquibär innehåller ännu fler antocyaniner än färska maquibär. Antioxidant-rika livsmedel som maqui kan skydda det kardiovaskulära systemet och minska risken för hjärtsjukdomar. Antioxidanter är kä..

178kr Ex Tax: 159kr

Medjool Dadlar EKO 1 kg

Medjool Dadlar EKO 1 kg

212kr Ex Tax: 189kr

Medjool Dadlar EKO 1 kg

Medjool Dadlar  är de största finaste dadlarna du kan hitta för din raw food bakning, desserter och till smoothies. Våra dadlar är ekologiska och kommer från Tunisien.  ..

212kr Ex Tax: 189kr

Mullbär EKO

Mullbär EKO

152kr Ex Tax: 136kr

Mullbär EKO

Mullbär, ekologiskt & rawEtt väldigt gott och sötsmakande bär som vi kommer från Turkiet och är EU-ekologiskt certifierade.Det finns fyra starka faktorer som gör mullbär till ett superbär med få övermän(bär). Den första är dess funktion som antioxidant, och då framför allt genom att den kryllar av antocyaniner, som bland annat är anti-inflammatoriska. De förbättrar blodcirkulationen och sägs även sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdom. Faktor nummer två stavas fibrer, då en portion mullbär utgör 20% av ditt rekommenderade fiberintag och är bra både för blodsockret och för att sänka kolesterolnivån.Den tredje faktorn är c-vitamin. Mullbär innehåller fler av dessa än apelsiner, och en portion mullbär utgör 190% av den rekommenderade dagliga dosen. Inte illa alltså! C-vitamin skyddar bland annat ditt immunförsvar. Slutligen innehåller mullbär en mängd andra mineraler, framför allt järn och kalcium. Det är med andra ord ett riktigt mångsidigt och näringsrikt bär.Användni..

152kr Ex Tax: 136kr

Passion Fruit Pulver Raw Eko

Passion Fruit Pulver Raw Eko

119kr Ex Tax: 106kr

Passion Fruit Pulver Raw Eko

Passionsfrukten är inte en frukt utan ett bär. Skalet är mycket rikt på antioxidanter vilket kan lindra inflammatoriska sjukdomar. Passionsfrukt innehåller även bioflavonoider, fenolsyror och antocyaniner, betakaroten, kalium, kostfibrer samt C-vitamin ..

119kr Ex Tax: 106kr

Schizandrabär

Schizandrabär

163kr Ex Tax: 146kr

Schizandrabär

Schizandrabär har använts i kinesisk medicin i flera tusen år. Shisandra är en adaptogen och forskning har visat att dess egenskaper kan hjälpa kroppen att anpassa sig till stressfaktorer för att uppnå balans och hälsa, ge ökad motståndskraft mot sjukdomar och skapa en generellt förstärkt konstitution. Schizandra sägs även ha förmågan att stimulera mag- tarmkanalen, centrala nervsystemet, lever, njurar, binjurar, lungor, och immunsystemet.   Schisandra chinensis enjoys millennia of traditional use for prolong life, retarding the aging process, increasing energy, as a fatigue-fighter, and as a sexual tonic.” - Chris Kilham, Fox News Health Yes, Schisandra is a berry, but don’t think of it as another superfruit like goji or acai. Think strange, exotic, and only used for medicine. The berry of Schisandra chinensis owes its name Wu Wei Zi (five flavoured berry) to the fact that it is sweet, sour, salty, bitter and pungent. Nobody eats this stuff ..

163kr Ex Tax: 146kr

Visar 1 till 14 av 14 (1 Sidor)