Call
  • Vetegräspulver Ekologiskt RAW

Vetegräspulver Ekologiskt RAW

Tillverkare:Raw food butiken
Modell:Vetegräs 100g
Availability:I lager
  • 103kr

  • Ex Tax:92kr

Available Options


0 reviews Skriv recension

 

Vetegräs,
Vetegräs är hela vetekorn som man låtit växa ut till gräs. Gräset passar både bra vid träning, diet eller bara som ett tillskott i en sund livsstil. Att äta vetegräs är ett perfekt sätt att snabbt fylla på med näringsämnen och därmed ny energi.

Ursprung och upptäckt
Vetegräs har funnits länge men det var inte förrän på 1930-talet som det började konsumeras på riktigt till följd av ett experiment av kemisten Charles F. Scnabel. Genom experimentet lyckades han bevisa vetegräsets positiva hälsoegenskaper då han gav gräset till sjuka höns. Dessa blev då inte bara friska utan började också att producera fler ägg än vad de gjort tidigare. Schnabel blev överraskad och glad över resultaten och valde att pulverisera vetegräset och ge det till sina nära och kära. Man började då intressera sig av gräset inom industri och forskning och sedan dess har detta supergräs spridit sig ut över världen.
Effekter och näringsinnehåll
Vetegräs är i stort sett ett komplett livsmedel. Det innehåller alla de 8 essentiella aminosyrorna, liksom 13 av de icke-essentiella aminosyrorna. Av de alla 102 möjliga mineralerna och vitaminerna innehåller vetegräs hela 90 av dessa. Det innehåller vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K och flera hundra enzymer som är svåra att hitta i andra livsmedel.
Det som ger vetegräset sina speciella hälsoegenskaper är det gröna växtämnet klorofyll. Vetenskapliga rapporter visar på att klorofyll hjälper till att förhindra skadlig bakterietillväxt i kroppen. Regelbunden konsumtion av vetegräs stärker med andra ord kroppens immunförsvar och gör att du håller din kropp friskare och starkare. Klorofyll har även en kolesterolsänkande effekt vilket minskar risken för exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar.
Förutom alla aminosyror, vitaminer och mineraler är vetegräs också en utmärkt källa till protein och innehåller nästan 1g protein per tesked. Detta gör gräset idealiskt för de som följer en vegetarisk kost och som behöver få i sig protein från andra källor än kött.
Vetegräs
  • Sänker kolesterolet och blodtrycket
  • 90 av 102 mineraler och vitaminer
  • 8 av 8 essentiella aminosyror
  • 1 g protein per tesked

Användning
Vetegräs odlas och pressas antingen till vetegräsjuice eller torkas och mals till ett fint, jämnt vetegräspulver. Det går även att dricka stark och koncentrerad vetegräsjuice i form av vetegrässhots.
Den vanligaste formen vetegräs är vetegräspulver vilket är ett mycket mångsidigt pulver. Gör t ex goda och nyttiga morgonbröd genom att enkelt röra ner vetegräspulvret i den vanliga bröddegen. Du kan även få fram en nyttig vetegräsjuice att dricka på morgonen genom att enkelt blanda pulvret med vatten. Det går också bra att blanda pulvret tillsammans med frysta bär och frukter för att få en smakrik smoothie. Ett tips är att blanda två bananer, en deciliter blåbär och två teskedar vetegräspulver med lite vatten i en mixer och blanda detta tills allt blir slätt. På så sätt får du en god och enkel energidryck!

Vi säljer Vetegräs odlat på Nya Zeeland i 100 g påsar.