Call
  • Chaga Eko Raw

Chaga Eko Raw

Tillverkare:Green Earth
Modell:Chaga Pulver Eko Raw 100g
Availability:I lager
  • 84kr

  • Ex Tax:75kr

0 reviews Skriv recension

Chaga, Sprängticka 


Chaga, även kallad sprängticka är en svamp som kommer ifrån björk och har ett brett spektrum av vitaminer, mineraler , betaglukan och fytonäringsämnen. 


Chaga har använts under lång tid för sina anti-inflammatoriska egenskaper och finns dokumenterad i både öst, väst och mer söderut som en läkesvamp. När man pratar om antioxidantvärden brukar man jämföra växter, bär och svampar enligt ORAC-värde (Oxygen Absorbance Capacity) och chagan har ett ORAC värde på 100 000 mot tex blåbärens 9000. I chagan finns en mängd vitaminer och mineraler för ökad hälsa samt betaglukan som anses ha en speciell effekt på mage och tarm.
Fytonäringsämnen även kallat antioxidanter i Chaga har alltså en stark potential och historiskt sett har den använts som detox och för att bygga upp immunförsvaret. 

Traditionellt sätt har man intagit Chaga genom att göra ett te. Det sägs att vi behöver värma upp chaga för att kunna tillgodose oss alla näringsämnen. 

Gör så här: 

1-2 strukna teskedar Chagapulver per 0,5 l vatten

Värm vattnet upp till 90 grader 

Häll över pulvret och låt stå i termos eller lerkrus med lock över natten helst 8 timmar. Blanda med en vaniljstång, gojibär eller varför inte lite kanel för extra smak! 

Du kan även lägga i en tesil och låta dra i några minuter som vanligt te men för maximal effekt så låt dra i minst 7 timmar.