Call
  • Açaípulver EKO

Açaípulver EKO

Tillverkare:Green Earth
Modell:Açaípulver EKO
Availability:I lager
  • 134kr

  • Ex Tax:120kr

Available Options


0 reviews Skriv recension

 

Açaí är en mörklila frukt från det sydamerikanska palmträdet Acaizeiro. Acai är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler och har spridit sig från Amazonas ut i världen. Acaifrukten innehåller en rad nyttiga näringsämnen.

Det som verkligen gör acai speciellt är den höga halten av antioxidanter. Açaípulver innehåller hela 5 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än ett glas rött vin. Smaken är fantastiskt och passar bra i både bakverk, smoothies och juicer eller som den är utrörd i ett glas med vatten. Om du tillför 1 - 2 teskedar om dagen kommer du snabbt upptäcka att Açaí ger dig energi och den lila frukten anses ge mer strålande hy.
Ursprung och upptäckt
Acaibäret ser ut som ett blåbär och har en utsökt smak med en blandning av bär och choklad. Bäret växer vilt i klungor högst upp i Acaizeiroträden i Amazonas regnskogar.
I Sydamerika har acai ätits i århundraden och i många länder, speciellt Brasilien, har man även utvecklat dess användning inom folkmedicinen och det traditionella bruket. Acai äts som ett baslivsmedel av många sydamerikanska ursprungsbefolkningar, exempelvis av Caboclofolket i Amazonas. I Brasilien utnyttjar man acaibärets nyttiga hälsoegenskaper i både matlagning, inom läsk- och juiceproduktionen och till och med inom likör-industrin.
På grund av sin rika näring är Acia en vanlig basföda i många fattiga områden runt om i världen. Idag har acai blivit så populärt att frukten utgör inkomsten för många fattiga människor genom försäljning och export ut i världen.

Effekter och näringsinnehåll
Acaibäret är kanske den mest näringsrika av superfrukterna vilket flera olika studier också visat på. Många upplever att de både får mer energi i kropp och hjärna och att det blir lättare att fokusera i en allt stressigare vardag. Acai innehåller många vitaminer, mineraler och essentiella, nyttiga fettsyror. Acai innehåller både vitamin-B1, -B2, -B3, -C och –E. Utöver detta är bäret även rikt på järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium.
Acai innehåller hälsosamma Omega-6- och Omega-9-fettsyror samt aminosyror. Dessa är utmärkta källor för kvalitativt protein och är därför idealiskt om man följer exempelvis en raw food-diet eller äter vegetariskt. Omega-9, som är en enkelomättad fettsyra, sänker halten av dåligt kolesterol och underhåller halten av fördelaktigt kolesterol. Acaibärets nyttiga och essentiella fettsyror förbättrar även effektivt blodcirkulationen i kroppen och bärets höga halt av fiber hjälper matsmältningen på traven.

  • Sprängfylld med antioxidanter
  • 30 gånger mer antocyanin än ett glas rött vin
  • 5 gånger så mycket antioxidanter som blåbär
  • Både vitamin-B1, -B2, -B3, -C och –E

Användning
Acai går att konsumera på flera olika sätt men de vanligaste sätten är genom acaipulver och acaijuice.
Acaipulver gör det enkelt för dig att göra morgonen godare och dagen piggare. Med acaipulver gör du med enkelhet en morgonsmoothie genom att blanda 1 skopa pulver (ca 3 g) tillsammans med bär och vatten. Det går även utmärkt att berika frukostgröten med acai genom att enkelt strö över skopan pulver direkt på den.
Acaibären går bra att ätas hela som de är men det är vanligare att man gör juice av dem. I flera sydamerikanska områden dricker man acaijuice dagligen.
Acai är ett utmärkt sätt att få den där lilla extra energin som kan behövas vid exempelvis träning, inlärning eller på jobbet.
100 g