Call

Superfood

Superfood


Açaípulver EKO

Açaípulver EKO

222kr Ex Tax: 198kr

Açaípulver EKO

  Açaí är en mörklila frukt från det sydamerikanska palmträdet Acaizeiro. Acai är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler och har spridit sig från Amazonas ut i världen. Acaifrukten innehåller en rad nyttiga näringsämnen. Det som verkligen gör acai speciellt är den höga halten av antioxidanter. Açaípulver innehåller hela 5 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än ett glas rött vin. Smaken är fantastiskt och passar bra i både bakverk, smoothies och juicer eller som den är utrörd i ett glas med vatten. Om du tillför 1 - 2 teskedar om dagen kommer du snabbt upptäcka att Açaí ger dig energi och den lila frukten anses ge mer strålande hy. Ursprung och upptäcktAcaibäret ser ut som ett blåbär och har en utsökt smak med en blandning av bär och choklad. Bäret växer vilt i klungor högst upp i Acaizeiroträden i Amazonas regnskogar.I Sydamerika har acai ätits i århundraden och i många länder, speciellt Brasilien, har man även utvecklat dess anv..

222kr Ex Tax: 198kr

Bipollen EKO

Bipollen EKO

78kr Ex Tax: 70kr

Bipollen EKO

BipollenBipollen är laddat med protein, essentiella aminosyror, vitaminer och antioxidanter för att förbättra energinivåer, stärka immunförsvaret, och stödja hjärthälsan. För en näringsrik boost, strö bipollen på smoothies eller i din musli.Bipollens hälsoeffekterBipollen består av 40 procent protein, och anses vara ett komplett protein innehållande 22 aminosyror, inklusive alla de essentiella aminosyrorna, vilka är avgörande för att bygga protein i våra kroppar. Ofta kallas bipollen för den naturliga energiboostern, eftersom den innehåller ett stort antal näringsämnen för att avvärja trötthet. Dessa inkluderar B­-komplex-vitaminer, antioxidanter, mineraler och enzymer. OS­-idrottare brukar användabipollen för att öka sina energinivåer och uthållighet.Bipollen är en av de rikaste källorna till antioxidanter och enligt en studie från 2012 som publicerades i The Journal of Clinical Investigation fann man att..

78kr Ex Tax: 70kr

Camu Camu EKO

Camu Camu EKO

191kr Ex Tax: 170kr

Camu Camu EKO

Camu camu, frukten med störst uppmätt innehåll C-vitamin av alla matväxter i världen. Det torkade pulvret består av upp till 12g C-vitamin per 100g. ..

191kr Ex Tax: 170kr

Carobpulver Ekologiskt RAW 500g

Carobpulver Ekologiskt RAW 500g

105kr Ex Tax: 94kr

Carobpulver Ekologiskt RAW 500g

Carob ..

105kr Ex Tax: 94kr

Cats Claw pulver

Cats Claw pulver

135kr Ex Tax: 121kr

Cats Claw pulver

Cats Claw (Uncaria tomentosa)  Una de gato in spanish.  Orgin Brazil ..

135kr Ex Tax: 121kr

Chaga Eko Raw

Chaga Eko Raw

176kr Ex Tax: 157kr

Chaga Eko Raw

Chaga, Sprängticka Chaga, även kallad sprängticka är en svamp som kommer ifrån björk och har ett brett spektrum av vitaminer, mineraler , betaglukan och fytonäringsämnen. Chaga har använts under lång tid för sina anti-inflammatoriska egenskaper och finns dokumenterad i både öst, väst och mer söderut som en läkesvamp. När man pratar om antioxidantvärden brukar man jämföra växter, bär och svampar enligt ORAC-värde (Oxygen Absorbance Capacity) och chagan har ett ORAC värde på 100 000 mot tex blåbärens 9000. I chagan finns en mängd vitaminer och mineraler för ökad hälsa samt betaglukan som anses ha en speciell effekt på mage och tarm.Fytonäringsämnen även kallat antioxidanter i Chaga har alltså en stark potential och historiskt sett har den använts som detox och för att bygga upp immunförsvaret. Traditionellt sätt har man intagit Chaga genom att göra ett te. Det sägs att vi behöver värma upp chaga för att kunna tillgodose oss alla näringsämnen. Gör så här: 1-2 str..

176kr Ex Tax: 157kr

Chiafrön EKO RAW

Chiafrön EKO RAW

145kr Ex Tax: 129kr

Chiafrön EKO RAW

Chiafrön   Chia, Salvia hispanica, är en blommande växt från mintfamiljen och har sitt ursprung i Mexiko. Från denna blommande växt får man fram chiafrön, ett frö som på många sätt liknar sesamfröet men som innehåller både mer fibrer, antioxidanter och Omega 3-fettsyror. Chiafröet innehåller mer än 20 % Omega-3 fettsyror och 33 % kostfibrer och ger därför en känsla av både ökad uthållighet och styrka. Därför används chiafrön av många långdistanslöpare världen över. Ursprung och upptäckt av Chiafrön Chiafröet har en lång historia som mänsklig föda och kommer från Mexiko där det använts som livsmedel sedan ca 3 500 f. Kr. Fröet användes både av aztekerna och mayafolket, ofta som färdkost då chiafrön både är energirika och smidiga att bära med sig. Fröna användes inte bara som ett baslivsmedel utan också ofta som offer åt sina gudar och medel för att betala skatt. Chiafröna var så pass omtyckta att de även utgjorde en mycket viktig del av många religiösa ceremoni..

145kr Ex Tax: 129kr

Cordyceps EKO

Cordyceps EKO

189kr Ex Tax: 169kr

Cordyceps EKO

CordycepsCordyceps är en medicinsk svamp som använts i flera århundraden för sina hälsoegenskaper.Cordyceps hälsoeffekterDet finns många medicinska påståenden om Cordyceps. I Kina används den för att regleraoch stödja hormonkörteln, och som ett stärkande medel för lungor och njure. Cordyceps kan också användas för att förbättra energi, aptit, uthållighet och sömnsvårigheter. Den är en av de mest populära och värdefulla livsmedlen för att främja livslängden, eftersom den stärker binjurarna, ökar sexuell vitalitet, lindrar bronkit och emfysem, minskar blodfetter och sockernivåer, samt sänker blodtryck och förbättrar blodcirkulationen.Cordyceps har också sagts kunna förbättra immunförsvaret, pågrund av dess antioxidanta egenskaper. Den används av idrottsmän för att förbättra uthålligheten, och hjälper till att öka energin, förbättra minnet och koncentrationen.Historia om CordycepsCordyceps är en sällsynt svamp som växer i bergen i Ti..

189kr Ex Tax: 169kr

Gojibär EKO

Gojibär EKO

63kr Ex Tax: 56kr

Gojibär EKO

GojibärLänk till video med recept! Gojibär, Lycium barbarum, är ett litet rött bär som odlas i Kina, Mongoliet och Tibet. Många gånger kallas även bäret för ”the chinese wolfberry” men är i Sverige mera känt som Bocktörne. Gojibäret, eller ”den röda diamanten” som det ofta kallas, innehåller hela 18 olika aminosyror varav 7 av 8 tillhör de essentiella, livsnödvändiga. Detta är någonting som gör detta superbär unikt och är den främsta anledningen till varför gojibäret på senare tid blivit en riktig storsäljare. Förutom detta är bäret fullproppat med viktiga mineraler och antioxidanter, hela 10 gånger mer antioxidanter än blåbär samtidigt som bäret är känt för sin goda smak och konsistens. Ursprung och upptäckt Gojibäret är någonting relativt nytt för oss västerlänningar men har länge varit en naturlig del av vardagen för miljontals asiater. Bäret växer i den kinesiska Ningxia-provinsen, runtomkring Gula flodens bördiga slätter och har använts som både föda, nat..

63kr Ex Tax: 56kr

Kakaopulver Ekologiskt RAW

Kakaopulver Ekologiskt RAW

133kr Ex Tax: 119kr

Kakaopulver Ekologiskt RAW

KakaopulverKakao är en fantastisk källa till antioxidanter, och det innehåller ett överflöd av magnesium samt järn. Vårt ekologiska kakaopulver är ett hälsosamt alternativ till den konventionella alltför bearbetade ”kakaon” och används i bakning, varm choklad, desserter och smoothies. Kör på äkta kakao för bästa resultat, och ekologisk kakao är bättre för dig och för miljön.Kakaopulvers hälsoeffekterKakaopulver innehåller fler flavonoider än något annat livsmedel. Höga halter av antioxidanter kan skydda normala celler mot skador av fria radikaler. Vidare kan fytokemikalierna i flavonoider bekämpa diabetes. Enligt forskare kan regelbundet intag av kakao också sänka blodtrycket.Visste du att kakao innehåller mer antioxidanter per kopp jämfört med vin eller te? Forskare vid Cornell University publicerade anmärkningsvärda fynd om antioxidantkoncentrationen i kakao i tidskriften ’American Society Journal’. De fann att en kopp choklad innehåller nästan dubbelt som mycket antioxidanter ..

133kr Ex Tax: 119kr

Mango EKO

Mango EKO

288kr Ex Tax: 257kr

Mango EKO

  Mango, Mangifera indica, är en gömfröväxt i familjen sumakväxter. Mango finns i flera arter och växer i träd som kan bli upp till 40 meter i höjd. Frukten förekommer som både gul, orange, röd och grön och har ett fiberrikt kött med en 4-7 mm stor kärna i mitten. Efter banan är mangon den viktigaste tropiska frukten i världen och mangon står för en stor del av ett flertal länders export. Mangofrukten är både Pakistans och Indiens nationalfrukt och används idag flitigt i både drycker och matlagning. Ursprung och upptäckt Själva namnet mango kommer från portugisiskans manga men härstammar från bergsområdena i Himalaya och Burma. Mangofrukten odlades på den indiska subkontinenten redan för flera tusen år sedan och har sedan spridits med handels- och upptäcktsresande till länder med klim..

288kr Ex Tax: 257kr

Maqui pulver

Maqui pulver

178kr Ex Tax: 159kr

Maqui pulver

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 24.0px Times; color: #555555} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px Times; color: #777777} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} Maqui Maquipulver är en otroligt antioxidant-rik superfood. Pulvret är tillverkad av vilda maquibär som är icke-GMO och naturligt odlade i södra Chile. Det är laddat med fiber, järn och kalium, så blanda maquipulver i din nästa supersmoothie eller din juice! Maquis hälsoeffekter Maquibär är en av de mest antioxidant-täta livsmedel i världen, med högre nivåer näringsämnen än exempelvis acaibäret. Maqui innehåller framförallt de kraftfulla antioxidanter som kallas för antocyaniner, som skyddar kroppen mot inflammationer och degenerativa sjukdomar. Enligt en analys från 2005 visades det att torkade maquibär innehåller ännu fler antocyaniner än färska maquibär. Antioxidant-rika livsmedel som maqui kan skydda det kardiovaskulära systemet och minska risken för hjärtsjukdomar. Antioxidanter är kä..

178kr Ex Tax: 159kr

Mullbär EKO

Mullbär EKO

152kr Ex Tax: 136kr

Mullbär EKO

Mullbär, ekologiskt & rawEtt väldigt gott och sötsmakande bär som vi kommer från Turkiet och är EU-ekologiskt certifierade.Det finns fyra starka faktorer som gör mullbär till ett superbär med få övermän(bär). Den första är dess funktion som antioxidant, och då framför allt genom att den kryllar av antocyaniner, som bland annat är anti-inflammatoriska. De förbättrar blodcirkulationen och sägs även sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdom. Faktor nummer två stavas fibrer, då en portion mullbär utgör 20% av ditt rekommenderade fiberintag och är bra både för blodsockret och för att sänka kolesterolnivån.Den tredje faktorn är c-vitamin. Mullbär innehåller fler av dessa än apelsiner, och en portion mullbär utgör 190% av den rekommenderade dagliga dosen. Inte illa alltså! C-vitamin skyddar bland annat ditt immunförsvar. Slutligen innehåller mullbär en mängd andra mineraler, framför allt järn och kalcium. Det är med andra ord ett riktigt mångsidigt och näringsrikt bär.Användni..

152kr Ex Tax: 136kr

Paranötter Ekologiska

Paranötter Ekologiska

120kr Ex Tax: 107kr

Paranötter Ekologiska

Paranötter är mycket rika på selen en kraftig antioxidant som bland annat kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdommar. Dessutom är Paranöten rik på magnesium som är viktigt för nerverna .    ..

120kr Ex Tax: 107kr

Passion Fruit Pulver Raw Eko

Passion Fruit Pulver Raw Eko

119kr Ex Tax: 106kr

Passion Fruit Pulver Raw Eko

Passionsfrukten är inte en frukt utan ett bär. Skalet är mycket rikt på antioxidanter vilket kan lindra inflammatoriska sjukdomar. Passionsfrukt innehåller även bioflavonoider, fenolsyror och antocyaniner, betakaroten, kalium, kostfibrer samt C-vitamin ..

119kr Ex Tax: 106kr

Visar 1 till 15 av 15 (1 Sidor)