Call
  • Spirulina Ekologisk RAW

Spirulina Ekologisk RAW

Tillverkare:Raw food butiken
Modell:Spirulina Ekologisk RAW
Availability:I lager
  • 100kr

  • Ex Tax:89kr

0 reviews Skriv recension

Spirulina, ekologisk kvalitet 150 g

 

Spirulina, Arthrospira platensis, är en encellig, blågrön alg som tillhör cyanobakterierna. Det är bakterier som innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen och på grund av sitt unika och breda innehåll av näringsämnen har spirulina kallats för ”den gröna mirakelalgen”. Kroppens immunförsvar stärks och kromet i spirulinaalgen gör insulinet effektivare. Spirulina är även rik på både vitaminer och mineraler och många av de näringsämnen som finns i algen återfinns även i kött, vilket gör spirulina idealisk som kosttillskott för exempelvis vegetarianer.
Ursprung och upptäckt
Cyanobakterier, däribland Spirulina, har funnits på jorden i över 3,5 miljoner år. Dessa blågröna alger producerar syre, något som tidigt bidrog till att skapa gynnsamma förhållanden för utvecklandet av annat liv på jorden.
Spirulina har länge varit livsviktigt för många människor runtom i världen, bl a för Aztekindianerna i Mexico som odlade Spirulina redan på 1500-talet då de spanska erövrarna kom. Sedan en ännu längre tid tillbaka har torkad Spirulina använts som föda och kosttillskott i stora delar av världen, bl a i Asien, Amerika och Afrika.
Spirulina växer normalt vilt i Mexico och Afrika i varma basiska vulkansjöar och är därför känd för blomstrande under mycket svåra förhållanden. På grund av detta lagrar de stora mängder näringsämnen för att kunna försörja sig själva med när deras miljö äventyras, vilket bidrar till algens unika och breda näringsinnehåll.
Intresset för Spirulina har på senaste tiden ökat enormt efter att algens positiva hälsoeffekter avslöjats. Detta har i sin tur fört med sig starkt ökad kommersiell odling och producering där de ledande producenterna idag är USA, Thailand, Indien och Japan.
Effekter och näringsinnehåll
Spirulina skulle kunna beskriva som ”havets naturliga penicillin”. Detta beror på spirulinans innehåll där antibiotiska och bakteriehämmande ämnen tydligt stärker kroppens immunförsvar. Algen ökar rensningsförmågan hos kroppens städceller vilket gör att kroppen kan rensas från exempelvis bakterier på ett snabbt och effektivt sätt för att undvika eventuella sjukdomar.
Spirulinaalgen består till 65 % av protein och genom att den lever på enbart solljus och vatten kan algen producera en mycket komplett blandning av näringsämnen. Proteininnehållet i spirulina är hela tre gånger större jämfört med nötkött, vilket gör algen till en komplett, vegetarisk proteinkälla. Den innehåller dessutom alla våra 20 aminosyror, inklusive alla de 9 essentiella, livsnödvändiga aminosyrorna samt är rik på mineraler såsom järn, kalcium, magnesium och zink. Spirulina är rik på olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakatoren, C-vitamin och E-vitamin. Dessa vitaminer är viktiga för både ämnesomsättningen, för bildandet av röda blodkroppar samt för stimuleringen av kroppens pigment.
Spirulina aktiverar ett fettnedbrytande enzym som bidrar till både en kolesterol- och blodsockersänkning i kroppen. Detta förebygger effektivt hjärt- och kärlsjukdomar och spirulina rekommenderas därför ofta till personer som ligger i riskzonen för just detta.
Användning
m. Den rekommenderade dagliga dosen är ca 10 gram och du gör med enkelhet spirulina till en del av den dagliga rutinen. Strö exempelvis spirulina över maten eller mixa ihop 1-2 tsk spirulinapulver med apelsinjuice, banan, bär och is för en god och nyttig smoothie.

150 g