Call
  • Solrosfrön EKO

Solrosfrön EKO

Tillverkare:Raw food butiken
Modell:Solrosfrön EKO
Availability:I lager
  • 62kr

  • Ex Tax:55kr

0 reviews Skriv recension

Solrosfrön

Våra solrosfrön/kärnor innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel och odlas utan bekämpningsmedel. Solrosfrön är en rik källa till protein, antioxidanter och andra näringsämnen.

Solrosfröns hälsoeffekter

Solroskärnor är en rik källa till protein. De innehåller också essentiella fettsyror som oljesyra och linolsyra, som har kopplats till att sänka blodsockernivåerna, minska kolesterolet, och förbättra ämnesomsättningen. Solroskärnor innehåller också B-komplex-vitaminer som förbättrar energinivåer, stödjer bildandet av röda blodkroppar, främjar nervsystemet, och minskar ångest. De innehåller också gott om vitamin E och mineraler som selen och magnesium.

Solroskärnor är rika på antioxidanter som kallas fytosteroler, som har kopplats till att minska serumkolesterolnivåer hos människor. I en undersökning från 2005 publicerad i ”American Journal of Agricultural and Food Chemistry”, fann man att solroskärnor innehåller det högsta uppmätta fytosterolet av alla frön.

Historia om Solrosfrön

Solrosen har sitt ursprung I USA, omkring 3000 f.Kr. Primärt använde man oljan för behandling av huden och håret. Man tror att solros kan ha odlats redan innan majs i Amerika, och detta gör det till en av de äldsta odlade grödorna i världen. Spanska upptäckare förde solrosen från Amerika och introducerade den i Europa, där den odlades vidare och används som prydnadsväxt och senare in i 1800-talet för sin olja.

Solrosen kan bli så lång som 3 meter. De fria sorterna är oftast ogrenade med en grov, hårig stjälk som leder till en stor gul/orange blomma. Solrosen är uppskattad för sina stora blommor och karakteristiska rörelser mot solen. Det finns många olika arter av solros med variation mellan livsmedelsgrödor och prydnadssorter.

Användning av Solrosfrön

Dessa solrosfrön är fantastiskt goda att äta direkt ur påsen! Du kan också prova att strö över dem på sallader. Deras milda nötaktig smak kompletterar ett brett utbud av rätter, från quinoa och pasta, till kött och grönsaker. Var kreativ och prova solrosfrön till någon av dina favoriträtter!

 

1 kg