Call
  • Skalade hampafrön Ekologiska RAW 500 g

Skalade hampafrön Ekologiska RAW 500 g

Tillverkare:Raw food butiken
Modell:Skalade hampafrön
Availability:I lager
  • 76kr

  • Ex Tax:68kr

Available Options


0 reviews Skriv recension

Skalade Hampafrön
Skalade hampafrön är ett av världens mest näringsrika frön. Hampafrön innehåller 33% protein och är packad med omega-3-fettsyror.
Hampafröns hälsoeffekter
Skalade hampafrön är en lättsmält källa till växtbaserad protein, otroligt bra för idrottare, veganer och vegetarianer. Dessa är en komplett proteinkälla som innehåller alla nio essentiella aminosyror. Skalade hampafrön innehåller också ett hälsosamt förhållande mellan omega-6 och omega-3-fettsyror, som är sällsynt i många av de livsmedel som konsumeras i västerländsk kost. En god balans av dessa essentiella fettsyror är viktig för att kontrollera inflammationsnivåer och förebygga kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar.
Skalade hampafrön är också rika på näringsämnen såsom vitamin E, som fungerar som en antioxidant för att skydda celler och mineraler som järn, vilket avvärjer trötthet och ökar energinivåer.
Historia om Hampafrön
Historien om Hampa går tillbaka omkring 12.000 år med det äldsta bevarade hampamaterialet daterat 8.000 år f.Kr. Den äldsta kända medicinska texten, förmodligen skriven av den legendariske kinesiske kejsaren Shennong, nämner hampa som en “överlägsen ört”.
Växten i sig har många varianter, och vissa föds upp enbart för fibrer och andra uteslutande för produktion av utsäde. Hampa kan lätt anpassa sig till en ny miljö, de kan nästan odlas var som helst i världen, i varmare klimat kan de nå en höjd av 6 meter. På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Cannabis sativa, vilket fritt översatt betyder användbar hampa, var under denna tid en del av självhushållningen och användes bl a till säckar, rep, tält och fiskeredskap.
Användning av Hampafrön
Skalade hampafrön har en underbart nötig smak som liknar pinjenötter. För en proteinboost, blanda i smoothies, spannmål, omelett, yoghurt eller varför inte strö dem över din sallad! De är också goda att blanda med andra ingredienser för att göra en salladsdressing. För en riktig höjdare, prova dem i en chiapudding.


Näringsvärde (per 100 gram):
Energi (kcal/kj) 544 /2257
Protein 34 gram
Kolhydrater 10 gram
– varav sockerarter 2,6 gram
Fett 4,4 gram
– varav mättat 5,3 gram
– varav enkelomättat 36 gram
– varav fleromättat 10 gram
Omega-6 30 gram
Omega-3 12 gram
C-Vitamin 0,9 mg
E-Vitamin 15 mg
Vitamin B6 0,24 mg
Natrium 16 mg
Kalcium 30 mg
Kalium 700 mg
Magnesium 30 mg
Järn 10 mg
Zink 15 mg
Fosfor 30 mg
500 g & 1 kg 
Hampafrön skalade