Call
  • Pumpafrön EKO

Pumpafrön EKO

Tillverkare:Green Earth
Modell:Pumpafrön EKO 1 kg
Availability:I lager
  • 83kr

  • Ex Tax:74kr

0 reviews Skriv recension

Pumpafrön

Pumpafrön eller kärnor är en rik källa till protein, mineraler, vitaminer, fibrer och omättat fett. Varför inte rosta dina pumpakärnor med havssalt och chili för ett gott mellanmål?

Pumpafröns hälsoeffekter

Pumpakärnor är en rik källa till protein och kostfiber vilket gör det till ett hälsosamt och mättande mellanmål. Pumpakärnor är också laddat med mineraler såsom järn, kalium, magnesium och zink. Pumpafrön är naturligt gott och har antioxidantliknande föreningar som kan sänka LDL det “dåliga” kolesterolnivåer.

Basbildande livsmedel som pumpakärnor är ett utmärkt komplement till västerländska dieter som ofta är alltför sura. Faktum är att pumpakärnor är det enda frö som har en alkalisk påverkan. Forskning tyder på att basbildande livsmedel främjar kardiovaskulär hälsa, bygger starka ben, och förbättrar den kognitiva funktionen. Pumpafrön kan också hjälpa till att reglera blodsockret. I en studie från 2010 som publicerades i tidskriften ”The Journal of Diabetes” fann man att en kost kompletterad med pumpafrön och linfröblandningar förbättrade regleringen av insulin och stödde antioxidantaktiviteten hos råttor.

Historia om Pumpafrön

Pumpor, och deras kärnor kommer från Amerika, och inhemska arter finns över hela Nordamerika, Sydamerika, och Centralamerika. Pumpafrön var hyllat i många indianstammar, de var uppskattade både för deras näring och medicinska egenskaper. I Sydamerika har populariteten av pumpafrön spårats så långt tillbaka som de aztekiska kulturerna 1300-1500 e.Kr. Pumpafrön spred sig till resten av världen genom handel och prospektering under många århundraden.

Idag producerar Kina fler pumpor och pumpafrön än något annat land. Indien, Ryssland, Ukraina, Mexiko och USA är också stora producenter av pumpa och pumpafrön. I USA är Illinois den största producenten av pumpor, följt av Kalifornien, Ohio, Pennsylvania, Michigan och New York. Pumpor odlas kommersiellt i praktiskt taget i alla amerikanska delstater och över 100.000 hektar av den amerikanska jordbruksmarken är planterade med pumpor.

Användning av Pumpakfrön

Ät pumpakärnorna som dem är, eller strö över en sallad! Pumpafrön är också goda i soppor och grytor, eller varför inte ha dem i puddingar, kakor eller andra desserter för en härlig konsistens. Pumpakärnor är oerhört populära i Mexiko där de rostas och kryddas med salt, chili eller andra kryddor för ett bra mellanmål.


1 kg