Call
  • Moringa pulver eko raw

Moringa pulver eko raw

Tillverkare:Green Earth
Modell:Moringa
Availability:Out Of Stock
  • 100kr

  • Ex Tax:89kr
Inte i lager

0 reviews Skriv recension
Moringa
Moringa är laddat med massor av näringsämnen och antioxidanter, och är ett av naturens mest näringsrika superfoods. Moringa anses vara ett komplett protein eftersom det innehåller alla nio essentiella aminosyror. Moringa stödjer immunsystemet, avgiftar kroppen, och förbättrar mental klarhet.
Moringas hälsoeffekter
Moringa har sitt ursprung från Indien, deras blad är mycket näringsrika och rika på vitaminer, mangan, magnesium, lysin, riboflavin, kalcium, tiamin, kalium, järn, protein och niacin. Moringa har också alla nio essentiella aminosyror, som våra kroppar inte kan producera naturligt men som krävs för att fungera normalt. Moringa är också mycket rikt på antioxidanter, som skyddar mot cellskador från fria radikaler, och är en naturlig växtkälla till ’cytokininer’ en grupp av hormoner som har föryngringseffekter.
En tesked Moringa innehåller 7 gånger mer c-vitamin än en apelsin, 4 gånger mer betakaroten än morötter, 3 gånger mer järn än i spenat, 4 gånger mer kalcium än mjölk och mer fibrer än i havre. Moringa kan också hjälpa till mot diabetes. En undersökning från 2006 utförd av forskare vid Tokyo University of Agriculture fann att moringa sänkte blodsockernivåerna i diabetiska råttor. Forskare tror att detta kan vara för att moringa innehåller höga halter av kostfiber och närvaron av en flavonoid som kallas quercetin.
Historia om Moringa
Moringa tros ha sitt ursprung från nordvästra Indien, men gjorde sig ett namn i hela världen från omkring 2000 f Kr. Moringa nämns första gången i Charaka Samhita, en ayurvedisk bok. I 150 f.Kr spreds moringa från Asien till Egypten och Grekland, där den var väldigt uppskattad för sin olja.
Moringaolja användes för att hålla huden frisk men också för att hjälpa till att rena vatten. De gamla visste att moringaolja fungerade som ett koaguleringsmedel om man la det i vatten fullt av smuts och organiskt material. Detta sker när de positivt laddade proteinerna i oljan binder med negativt laddade skräppartiklar av silt, lera och bakterier i förorenat vatten. Efter denna process kunde vattnet sedan kokas och vara säkert att dricka. I Afrika har moringa namnet “Nebedaye”, vilket betyder ”dör aldrig”. För många länder som lider av torka eller brist på föda, har moringa setts som en stor gåva då det är lätt att odla och kan ätas av både människor och boskap.
Moringa är tillverkad av torkade Moringa oleifera-blad. För att behålla alla naturliga näringsämnen så torkas moringa i ett område som inte har direkt solljus. De fina bladen krossas och mals för att få det mjuka fluffiga moringapulvret.
Användning av Moringa
Moringapulver har en rik, nötaktig smak som fungerar bra med alla typer av livsmedel. Blanda en tesked moringapulver i juicer, drycker, smoothies, eller yoghurt. För en stor näringsboost, testa att blanda den i salladsdressing eller guacamole. Vi avråder från att hetta upp den eftersom den då minskar vitamininnehållet avsevärt.
Använd 2 tsk per dag i kalla drycker eller strö över din chiapudding eller granola. 
150 g
Näringsinnehåll per 30 gram:
Kalcium: 601,00 mg
Magnesium: 110,40 mg
Järn: 8,46 mg
Koppar: 397,20 mg
Kalium: 8,46 mg
Fosfor: 61,20 mg
Vitamin A: 4,89 mg
Vitamin B1: 0,79 mg
Vitamin B2: 6,15 mg
Vitamin B3: 2,46 mg
Vitamin C: 5,19 mg
Vitamin E: 33,90 m
Protein: 8,10 g